Rozhovor pro [ta]Udržitelnost

Dub 19, 2024
Andrea Cizkova

Recidivu vězňů se nám daří snižovat na polovinu státního průměru

„Recidivu vězňů se nám daří snižovat na polovinu státního průměru“, zaznívá v rozhovoru s paní Věrou Babišovou, který poskytla platformě [ta]Udržitelnost v rámci nominace na ocenění Czech Sustainability Leaders Award.

A-GIGA s.r.o. spolu s partnerskou nestátní neziskovou organizací Šance P.R.O. již mnoho let pracuje s modelem udržitelného byznysu call center ve věznicích, který zároveň řeší sociální problém nízké zaměstnanosti a nekvalifikovanosti vězňů a tím i vysokého rizika jejich recidivy. Dlouhodobá práce s vězni během výkonu trestu, ale také po propuštění ukazuje, že podstatou trestu nemá být odplata, ale že je potřeba je resocializovat, což v konečném důsledku snižuje zátěž veřejných zdrojů.

Na co jsem velmi pyšná, je naše firemní kultura, kdy jsme schopni skloubit ekonomický úspěch s pomocí druhým. Dnes tak populární slovo inkluze bylo pro nás samozřejmostí ještě před tím, než OSN definovala v roce 2015 své Sustainable development goals.

Máme také radost z cen, které jsme za naši činnost obdrželi, včetně prestižní rakouské ceny za sociální inovaci Sozial Marie 2015.

Celý rozhovor, který určitě stojí za přečtení, najdete na tomto odkaze.

Tags: